de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn
onze hartendieven: PINOT BLANC
Wij hebben over het algemeen een voorkeur voor Pinot blancs die droog en knisperig fris zijn en die je dus prettig kan doordrinken op terras of zonnig balkon. Soms hebben ze iets meer zoettonen, maar dan kunnen ze gastronomische gaven hebben. Enkele wijnboeren maken houtgelagerde Pinot blanc die soms een Chardonnayachtig karakter kunnen hebben.
Dat gezegd zijnde; onze favoriete Pinot blancs zijn:
♫ Pinot blanc 2012 (4,70)
André Tempé (Ammerschwihr)
fris, wit fruit, pepertjes, klein bittertje; mooi strak bij een riesling-taart
en gaat heel goed bij een salade; ook heel goed om gewoon door te drinken
♫ Pinot blanc 2012 (4,80)
Cathy & Gilbert Lang (Bernardswiller)
frisse, smaakvolle wijn, droog en fruitig; goed door te drinken, maar voegt
zich ook als interessante partner bij aardappelsalade, tomatensalade met
spekjes, als ook preischotel in mosterdsaus. Een veelkunner dus.
♫ Pinot blanc 2010 esprit de pinot (11,00)
Emile Beyer (Eguisheim)
een officieuze vendanges tardives
na een landelijke neus met boerderijmest volgt een zeer verrassende wijn,
duidelijke doch subtiele tonen van een vendanges tardives, maar
opmerkelijk fris, zeer bijzonder
♫ Pinot blanc tradition 2011 (5,10)
Emile Beyer (Eguisheim)
een zeer gastronomische wijn, droog bij aardappelsalade, vol en vet bij
gebakken vis in mosterdsaus; met de tomatensalade met spekjes had hij
wel enige moeite
♫ Pinot blanc 2013 Clos des Capucins (14,00)
domaine Weinbach (Kientzheim)
Is maar heel weinig van geproduceerd.
floraal, vetjes, mooie zuren, droog, pepertjes, schitterend in balans
♫ Pinot blanc 2012 Classique (5,20)
Roth (Soultz)
50% Auxerrois
droog, mooi in de zuren, lichte mineraliteit, laat zich prettig doordrinken,
maar toont ook z'n gastronomische gaven bij aardappelsalade,
tomatensalade en gebakken vis in mosterdsaus
COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED
PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS