de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn
onze hartendieven: CRÉMANT (d' Alsace)
In een wereld die enerzijds overspoeld wordt door proseccobocht en anderzijds gedomineerd wordt door veel te dure Champagne is het een vreugdevol genot om de Crémant uit de Elzas te kunnen drinken. Op dezelfde traditionele wijze gemaakt steken ze hun broeders en zusters uit de Champagne regelmatig naar de kroon. En dan zijn ze nog eens betaalbaar ook!
Dat gezegd zijnde; onze favoriete Crémants zijn:
♫ Crémant brut Riesling (6,50)
Francis Beck (Epfig)
intense toastgeuren, fruitig, lieve bubbel, fruitsnoepjes, mooie lange en
aangename afdronk
♫ Bulles & Zestes (8,80)
Roger Jung (Riquewihr)
druiven en citroenschillen zijn gezamenlijk gefermenteerd
op hete zomerdagen biedt een 'citron pressé' een aangename verkoeling op
de Franse terrassen. Dat doet deze Bulles & Zestes ook, maar dan met
alcohol en bubbeltjes
♫ Crémant d' Alsace Rosé 2006 (6,90)
Mochel-Lorentz (Traenheim)
explosief fruitig, florale tonen met sliertjes mestige mineraliteit, zachte,
mooie bubbeltjes, vruchtencake en iets van hartige taart
♫ Crémant
Gustave Lorentz (Bergheim)
fris, mooie bubbel, toast, wit fruit, lange afdronk, zeer plezant
♫ Crémant Calixte brut
Cave vinicole Hunawihr (Hunawihr)
indringende toast-neus, droog, fijne bubbels, geroosterd brood, hartige
taartbodem, peren, bittertjes, zeer apart
COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED
PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS