sylvie fahrer

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

Sylvie Fahrer - Saint-Hippolyte

laatste bezoek: zomer 2013

 

Het is opa Joseph Fahrer die het domein sticht; het is dan een gemengd bedrijf met koeien, varkens, konijnen, graan en ook nog wijnstokken. Vader Armand stapt in 1957 van het gemengde bedrijf af om zich volledig op de wijnbouw te richten. Sylvie en Yvan zijn de derde generatie die de 9 ha., verdeeld over twee gemeenten, bewerken.

 

De grootste en meest kwetsbare erfenis van opa, de Gewurztraminer à petits grains. De trossen daarvan bestaan uit kleine druiven, in een compacte kleine tros, vergelijkbaar met de Muscat à petits grains (bekend onder de naam Muscat d’ Alsace). Sylvie vertelt erover tijdens ons bezoek in mei 2013. Hij is beslist zeer zeldzaam te noemen, dus is het een grote zorg voor haar om ze te kunnen handhaven. ’t Is dus maar de vraag hoe lang ze deze wijn kan produceren. Als die verdwijnt zou dat erg zijn, want deze Gewurztraminer Bruchwegreben 2010 is geweldig. Een karakteristieke, frisse, aromatische wijn met veel finesse.

 

Overigens is Sylvie Fahrer een van die wijnboeren waar je eigenlijk alles wel wilt kopen. Ze heeft een betrekkelijk kleine wijnkaart met alleen maar mooie wijnen, ook nog eens zeer betaalbaar. Van die Gewurztraminer gaan twee doosjes mee, maar in de kofferbak belandt ook onder andere de Rouge de Saint-Hippolyte 2010 “les Vignes du Château”, een imposante Pinot noir die bij de persing uitsluitend de pitjes heeft meegekregen. Dat zorgt in de weelderige geuren en smaken van steenkool, zwart fruit, wol, leer en wild voor een zachte toonzetting. Een wijn die volgens Sylvie met enkele jaren aan zachtheid zal gaan winnen.

 

Sylvie Fahrer

24, route du Vin

Saint-Hippolyte

 

www.fahrer-sylvie.com

 

 

 

recensie over Sylvie Fahrer is ook te vinden op:

 

www.bestwineroutes.com

 

waar je door de wijnwereld kan dwalen en kennis kan nemen van ervaringen van andere wijnliefhebbers.

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS