nicollet

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Gérard Nicollet & fils - Soultzmatt

 

laatste bezoek: mei 2016

Nicollet

33, rue de la Vallée

Soultzmatt

 

www.vins-nicollet.fr

 

De familie Nicollet is al enkele generaties actief in de wijnbouw. Nadat de Phylloxera de vrijwel totale verwoesting van de wijngaarden had veroorzaakt, namen de broers Jean-Baptiste en Ernest de taak op zich om het kleine familiebedrijf weer op te bouwen. Tot 1965 is het een gemengd bedrijf. Als zoon Gérard de leiding overneemt, richt hij zich - samen met zijn vrouw Mariette – op de commercialisering van de wijnproductie. Ze breiden hun markt ook uit en pakken de export op. Tegenwoordig staan zoon Marc en diens vrouw Sara aan het roer en zetten de familietraditie voort, namelijk het produceren van goede kwaliteitswijnen tegen alleszins redelijke prijzen. Ze bewerken 13 ha., verdeeld over 50 percelen. Ook hebben ze een kleine gaard op de Grand cru Zinnkoepflé.

 

We kennen het wijnhuis al enkele jaren, aangezien zij de huiswijn van een van onze favoriete restaurantjes in Soultzmatt verzorgen. We hebben er al diverse malen bij de lunch genoten van een uitstekende dagschotel en er de prima wijnen bij gedronken, als we dan eindelijk tot een bezoek aan de wijnboer zelf komen.

 

In een ontspannen, gezellige sfeer proeven we 14 wijnen. Alles dat we proeven, zelfs de Riesling van de GC Zinnkoepflé, is te koop van minder dan € 10,-. En daarvoor bieden ze dan prima wijnen, vooral de Pinot blanc is een toppertje. Een adresje om goed te onthouden.

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS