mochel-lorentz

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Mochel-Lorentz - Traenheim

laatste bezoek: voorjaar 2012

 

Een van de betere wijnboeren van al onze wijnreizen. Sinds 1634 is het van vader op zoon overgegaan. Hun domein omvat zo’n 15 ha.

 

De jongere generatie in de persoon van Philippe Lorentz is aanwezig als we langskomen om te proeven. Ze hebben een van de beste Crémants Rosé, die we ooit proefden, die van 2006 (6,90). Explosief fruitig, bloemetje, ietsjes mest in de geuren. En in de smaak weer sterk rood fruit, een zachte prikkel, vruchtencake en iets hartigs.

 

De Pinot noir Rouge d’ Alsace 2007 élevé en fût de chêne (7,00) is zeer apart. Ik kan toch zweren dat ik steenkool ruik, en gestoofd fruit, vanille en zwart-op-wit. En in de smaak veel fruit en iets van steen (Tsja, je volgt opleidingen of je volgt ze niet….). We nemen een flesje mee om uit te proberen en hij komt goed tot z’n recht bij gerookte eendeborst. Is alleen wel z’n steenkool kwijt.

 

Een paar dagen later komen we terug voor de aankopen. Dan staat de oudere generatie paraat om met de flessen te sjouwen. We generen ons een beetje, dat dat oude kromgetrokken vrouwtje met de dozen loopt te sjouwen, maar van hulp wil ze niet weten. En we krijgen er nog gezellig een glaasje bij.

 

Zeker vanwege de Crémant Rosé - die overigens niet altijd een jaartal-aanduiding krijgt - komen we hier regelmatig. We hebben een keer pech, omdat daarvan alles is verkocht, maar bij ons laatste bezoekje kunnen we weer een paar doosjes op de kop tikken. De stapel is al aardig geslonken, dus maar wat extra doosjes meegenomen. En ook als je alleen maar langskomt om wat te kopen, moet je natuurlijk wel wat proeven. De Klevner 2008 (4,50) is bijvoorbeeld fris en fruitig in de geuren, wat doorloopt in de smaken, gecombineerd met de zachtheid en rondheid van boter en klein vetje.

 

 

terug naar PROEF

 

terug naar INTRO

 

 

 

 

Mochel-Lorentz

19, rue Principale

Traenheim

 

www.mochel-lorentz.com

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS