materne haegelin

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

Materne Haegelin - Orschwihr

laatste bezoek: zomer 2013

 

In het voorjaar van 2013 maken we tijdens de Foire aux Vins in Guebwiller voor het eerst kennis met enkele wijnen van Materne Haegelin. Met name de Riesling 2011 Bollenberg kan ons bekoren. Dat maakt nieuwsgierig naar meer, dus in de zomer plannen we een bezoek, dat we combineren met een door Materne Haegelin georganiseerde 'promenade viticole'.

 

Op jonge leeftijd besluit Materne, geïnspireerd door zijn vader August, om zelfstandig wijnboer te worden. Uit zijn huwelijk met de uit Rouffach afkomstige Marie-Elizabeth worden drie dochters geboren, Régine, Annick en Eliane. De oudste dochter is sinds 1987 volop bij het bedrijf betrokken. En haar dochter, Elise, maakt sinds 2010 ook deel uit van het team. Het Maison Materne Haegelin is daarmee een van de steeds talrijkere wijnbedrijven die onder vrouwelijke leiding komen te staan.

 

De wandeling voert ons door en over de Bollenberg en eindigt met een bezoek aan de cave en een proeverij. Het is wat passen en meten met de wandelgroep, maar we krijgen een mooie selectie van de wijnen voorgeschoteld. Materne Haegelin heeft de charmante keuze gemaakt om een aardige collectie aan 'fillettes' op de kaart te zetten, flesjes van 37½ cl voor een aangenaam prijsje die je in staat stellen om wat van hun wijnen verder uit te proberen. Dat hebben we gedaan. Onder de indruk zijn we vooral van hun Gewurztraminer Cuvée Prestige Eliane 2010/2012 en van de Rouge d' Alsace éléve en pièce de chêne 2011. Uitstekende wijnen, prima prijzen en een zeer hartelijke bejegening. Een zeer plezierige ervaring. Een aanrader dus.

 

 

terug naar PROEF

 

het was een warme dag, dus na zo'n wandeling hebben we allemaal veel dorst

Materne Haegelin

45, Grand' rue

Orschwihr

 

www.materne-haegelin.fr

 

 

 

 

Orschwihr staat elk jaar, in de nacht van 14 op 15 augustus, in het teken van de heksenverbranding.

 

HAXAFIR

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS