lucienmeyer

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Lucien Meyer - Hattstatt

laatste bezoek: zomer 2012

 

Het lijkt er bij ons eerste bezoek even op dat ze dicht zijn, maar dan gaat de deur open. Jean-Marc Meyer, een van de betere voorbeelden van kleine wijnboeren (hij bewerkt 9 ha.) met grote wijnen tegen kleine prijzen. Jean-Marc is nu zo’n dertig jaar verantwoordelijk voor het domein dat door zijn overgrootvader werd gesticht.

 

Toegegeven, zijn Pinot gris 2005 vendanges tardives (12,20) en zijn Gewurztraminer 2005 vendanges tardives (12,20) kosten iets meer (voor 50 cl.), maar daar heb je dan ook sublieme dessertwijnen voor, gedroogd fruit, honing, prachtig in balans. Die van 2007 zijn wat goedkoper, maar die moet je nog wel even laten liggen (en dat is niet voor iedereen even makkelijk). Snoepjes !

 

Maar alle andere wijnen komen niet boven de 8 euro en daar zit bijvoorbeeld een uitstekende, droge Pinot blanc 2007 (4,20; in literflessen 4,80) bij en een klassieke, volle maar droge Gewurztraminer 2008 Dorfschatz (6,30). Een besliste aanrader voor iedereen die goede wijnen wil voor een redelijke prijs.

 

 

terug naar PROEF

 

terug naar INTRO

 

 

 

Lucien Meyer

57, rue du Maréchal Leclerc

Hattstatt

 

www.earl-meyer.com

 

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS