Lang

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

Cathy & Gilbert Lang - Bernardswiller

laatste bezoek: zomer 2013

 

Ruim tien jaar geleden is het, dat Gilbert het beheer over de bezittingen van zo’n 8 ha. overneemt van zijn vader. Hun wijngaarden zijn verdeeld over vele percelen in vier gemeenten. Er hoort ook de Grand Cru Kirchberg de Barr bij. En ze fabriceren een Pinot blanc barrique, die 7 maanden op hout gerijpt is.

 

Bij ons bezoek (mei 2013) proberen we die van 2011 uit. We zijn altijd heel benieuwd naar de kwaliteit van de houtgelagerde Pinot blancs, vooral omdat er betrekkelijk weinig wijnboeren zijn die voor die werkwijze kiezen. Het is een voltreffer. De neus is al zeer verleidelijk met bloemetjes en vanille. Die komen in de smaken terug, gemengd met lichte houttonen. Een prachtige, gastronomische wijn. Bedenk dan, dat ze er slechts € 6,60 voor vragen. Alleen hierom al wordt dit een vast adresje.

 

Maar we proeven meer bij de zeer geanimeerde Cathy, die de wijnen van haar en Gilbert als familie beschouwt. “Elk jaar weer een nieuwe baby in de cave”, zegt ze, en ze is ook pertinent over wie de baas is in de kelder. Dat is de wijnboer; de oenoloog mag adviezen geven over de vinificatie, maar zij beslissen zelf. En ze weten heel goed wat ze doen, mooie wijnen, veelal fris en fruitig en overwegend droog. Een goed voorbeeld daarvan is de Riesling 2011 vieilles vignes, waarvan de stokken 70 jaar oud zijn. Wat bloemetjes en citroen in de geuren, droog, fruitig en fris mineraal in de smaken. Een voortreffelijke wijnboer met een voorbeeldige prijs-kwaliteit verhouding.

 

Cathy & Gilbert Lang

3, rue des Soeurs

Bernardswiller

 

www.vins-lang.com

 

 

 

recensie over Cathy & Gilbert Lang is ook te vinden op:

 

www.bestwineroutes.com

 

waar je door de wijnwereld kan dwalen en kennis kan nemen van ervaringen van andere wijnliefhebbers.

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS