humbrecht

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Bernard Humbrecht - Gueberschwihr

laatste bezoek: zomer 2011

 

Sinds 1620 is dit een familiebedrijf. Grootvader Paul was aan het begin van de 20ste eeuw de eerste wijnboer van dit dorp, die zelf z’n wijn ging bottelen. Ze exploiteren 8½ ha.

 

Een hele prettige wijnboer, aan het plein. Beetje sjiek, maar toch ontspannen. Ze schenken een prachtige droge Muscat 2008 (6,20), zeer expressief fruitig, met krenten, perzik, pepertje en een vetje, een specialiteit van het huis. Maar dit was het laatste jaar, omdat de (Franse) klanten vragen om een wat zoetere toon. Daar begrijpen wij dus niets van, maar we merken het bij een later bezoek: de Muscat 2009 (6,70) is nog steeds prachtig, maar het begin van demi-sec wordt proefbaar.

 

Hun Pinot gris 2008 Gaentzbrunnen premiers frimas (10,50) brengt ons aan het zwijmelen. Frisse fruitigheid, met nectarine en pruimen en in de smaak romig, gesuikerde meloenen en aangename zuurtjes. Een prachtwijn !

 

De sublieme uitsmijters komen van de Grand Cru Goldert. Je moet er van houden, maar hun Riesling Grand Cru Goldert 2008 (9,60) explodeert na een bescheiden neus met veel citrusfruit in een context van zacht romige molligheid. De ietwat gesloten neus deelt de Gewurztraminer Grand Cru Goldert 2009 (14,00) met z’n broertje, de Riesling. Deze gouden-medaille-wijn op het concours Gewurztraminer-du-Monde mag nog wel enkele jaartjes liggen voordat hij volledig tot z’n recht komt, maar nu al openbaart hij een prachtige complexiteit met honing, wit fruit, bloemetjes en dropjes. Verkocht !

 

 

terug naar PROEF

 

terug naar INTRO

 

 

 

Domaine Bernard Humbrecht

10, place de la Marie

Gueberschwihr

 

http://vins.humbrecht.free.fr

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS