herr

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Herr - Gertwiller

laatste bezoek: zomer 2013

 

Een hele mooie ontdekking, deze Jean-Pierre Herr. Het is bij ons bezoek in 2012 de eerste keer dat we de Klevener de Heiligenstein niet in Heiligenstein zelf proeven en kopen, maar in Gertwiller. Eén van de plaatsen in het kleine gebied rond Heiligenstein die gerechtigd zijn om Klevener te verbouwen.

 

Jean-Pierre heeft van zijn moeder zelfs een wijngaard geërfd die in het hart van het Klevener-gebied ligt, de ‘l’ Aue’. Daarvan proeven we de Klevener de Heiligenstein 2011 l' Aue les lun' antiques (7,30), veel rijp fruit, wat mesttonen, fris en rond met een lief prikkeltje.

 

Dit is ook weer een wijnboer met zeer sympathieke prijzen. Vrijwel alles blijft onder een tientje. Zowel zijn Gewurztraminer Weinberg 2009 (9,00) als zijn Gewurztraminer Réserve 2009 (12,00) zijn prachtige, volle klassieke Gewurztraminers. Toppunt van ons proefbezoek is echter de Klevener 2009 vin de glace. Voor het eerst dat we een ijswijn van de Klevener proeven. En we gaan ervan jubelen. Zeer geconcentreerd, met o.a. honing, karamel, ananas en sinaasappel. Deze wijn is uiteraard ruim boven dat tientje (35,00), maar zonder aarzelen nemen we wat flessen mee.

 

 

terug naar PROEF

 

terug naar INTRO

 

 

 

 

Herr

120, rue Principale

Gertwiller

 

www.nsrv.com/vins-d-alsace-herr

 

 

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS