guntz

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

domaine Guntz -Scherwiller

laatste bezoek: augustus 2015

 

 

Onze eerste kennismaking met dit domein dateert al weer van 2009. Tijdens een avondwandeling door Scherwiller ontdekten we hem en een dag later gingen we maar eens langs. De binnenplaats maakt een gezellig rommelige indruk en onze gastheer is druk, druk, vooral met het bottelen. We voelen ons bijna bezwaard, maar eenmaal in de knusse kelder heeft hij alle tijd van de wereld.

 

En wij zijn onder de indruk van zijn wijnen. De Rosé d’ Alsace mag er met veel rood fruit en een lichte mineraliteit beslist zijn, maar de Sylvaner vieilles vignes cuvée Emil 2000 springt er met expressieve fruitigheid en bloesem beslist uit. Ook Guntz gebruikt voor het afsluiten van de flessen glazen ‘kurken’. De Gewurztraminer Grande Cuvée 2005 (overigens een zeer aangename wijn) was er mee uitgerust.

 

Op de een of andere manier duurt het vervolgens nogal lang voordat we weer op bezoek gaan. Pas in 2015 is dat. De aanleiding is een wandeling door de wijngaarden bij en op de Rittersberg. En na het geklauter met veel vrolijke en onderhoudende uitleg van gids Guntz is het zeer aangenaam om in de tuin van het domein de dorst te lessen. Hij voert nog steeds een betrekkelijk kleine wijnkaart. Maar wat er aan wijnen is, is stuk voor stuk van uitstekende tot uitmuntende kwaliteit. Een genot om daar van te kunnen drinken. Een vervolg-bezoek zal nu zeker niet zo lang op zich laten wachten.

 

Overigens ervaren we later dat de glazen kurken ook uitstekend functioneren als afsluiting van nog niet geheel lege flessen (niet dat dat veel voorkomt overigens); het werkt net zo goed, of wellicht zelfs beter dan de vacu-vin.

 

 

 

terug naar PROEF

 

domaine Guntz

27, rue de Dambach

 

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS