ginglingerpaul

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

Paul Ginglinger - Eguisheim

laatste bezoek: zomer 2012

 

Er zitten heel wat jaartjes tussen ons eerste bezoek en het vervolg-bezoek. Maar we hebben goede herinneringen en die komen ook deze keer weer uit. Paul Ginglinger is niet alleen wijnboer, maar ook historicus. Hij vertegenwoordigt de elfde generatie uit de wijnfamilie, waarvan de oorsprong teruggaat tot 1610. In 2000 draagt Paul de dagelijkse leiding over aan Michel, de twaalfde generatie dus. Ze bewerken 13 hectares.

 

In eerste instantie is er sprake van enige argwaan en behoedzaamheid als hij ons zo uitgebreid aantekeningen ziet maken (zijn wij soms journalisten of zo?), maar met het proeven en het plezier dat we hebben, treedt de dooi in. Dat we het nodige kopen zal ook geholpen hebben. Z’n Clevner (Pinot blanc) 2006 is voortreffelijk en de Gewurztraminer Cuvée Wahlenberg 2006 springt er ook uit: een typische Gewurztraminer met lychees die het glas uithuppelen, maar ook peer, perzik en karamel.

 

 

Een wijnboer die structureel op ons lijstje staat van de boeren waar we graag weer naar toe gaan. Ons laatste bezoek is vooral ingegeven door onze wens om die uitmuntende Pinot gris Grand Cru Eichberg weer eens te proeven en te kopen. Die van 2006 was zondermeer prachtig. En die van 2003 – die we tijdens de proeverij oude jaargangen tijdens de Foire aux Vins Colmar 2012 voorgeschoteld kregen – was ook al zo rijk en vol en genereus. De 2009 treedt ook in deze traditie. Breed en aromatisch in de neus; vrij droog, fruitconfiture en meloen in de smaken. Daar kunnen wat flesjes van mee.

 

 

 

terug naar EGUISHEIM

 

terug naar PROEF

 

Paul Ginglinger

8, place Charles de Gaulle

Eguisheim

 

 

www.paul-ginglinger.fr

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS