fernandfroehlich

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Fernand Froehlich - Ostheim

laatste bezoek: zomer 2012

 

Met wijngaarden in Beblenheim, Zellenberg en Ribeauvillé bewerkt de familie zo’n 8 ha. In Ostheim – dat in de vlakte ligt, zo’n 10 kilometers ten noorden van Colmar - en omgeving zijn zij de enige zelfstandig werkende wijnboeren. We krijgen er de complete collectie te proeven, 21 wijnen. Alle wijnen zitten in de prijs onder een tientje, behalve dan natuurlijk de vendanges tardives en de grains nobles.

 

De Pinot blanc 2011 (5,00) is droog, vol, fris en fruitig. Prima terraswijn, die zich overigens kranig weert bij blauwe kazen en bij garnalen. De Riesling Grand Cru Osterberg 2010 (8,90) is nog wat aan de jonge kant, maar geeft na een bescheiden neus toch al aardig wat frissigheid, citrus en mineralen. We nemen een flesje mee om na te proeven in ons vakantiehuis. Zowel bij Rieslingtaart als bij garnalen houdt hij zich goed staande, maar de meningen zijn wat verdeeld, Yvonne vindt dat er teveel zoetjes naar boven komen, terwijl ik 'm juist wat te scherp in z'n fruit vind.

 

Hun Gewurztraminer 2011(6,50) is een mooie klassieker, met de bekende tonen van exotisch fruit en roosjes, maar hij paart dat aan een interessante kruidigheid. Hun Gewurztraminer Grand Cru Sonnenglanz 2010 (9,90) ten slotte, is uitstekend met de karakteristieke geuren en smaken, in een prachtige balans.

 

 

terug naar PROEF

 

terug naar INTRO

 

 

 

 

daar staan ze dan, allemaal geproefd

Fernand Froehlich

29, route de Colmar

Ostheim

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS