bollenberg

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

domaine du Bollenberg - Westhalten

laatste bezoek: zomer 2013

 

Neem de afslag Westhalten (waar je er ook af moet voor René Muré) en volg dan de aanwijsborden. Via een slingerend weggetje kom je dan uiteindelijk een beetje in the-middle-of-nowhere bij een vrolijke en ondernemende familie. Ze verkopen in het ruime, gezellig rommelige complex niet alleen wijn, maar ook overheerlijke huisgemaakte producten als foie gras, worsten en jam. Antoine en Damien hebben sinds 1981 de leiding over de wijngaarden, maar ook over het aldaar gevestigde restaurant en het hotel, Au Vieux Pressoir. De wijngaarden omvatten 23 ha. De gehele productie wordt aan de man gebracht onder de naam Clos Sainte Appoline.

 

De familie timmert stevig aan de weg. Ze organiseren wijnwandelingen, festiviteiten en gastronomische markten. Die 'marché du terroir' is voor ons de aanleiding voor een bezoekje. We krijgen er een wijnwandeling en een uitgebreide proeverij zomaar bij. De sfeer is vrolijk en ontspannen en hun uitstekend geprijsde wijnen zijn prima te drinken. Hun Pinot gris 1998 sélection grains nobles was voor mij geheel onweerstaanbaar.

 

 

 

 

terug naar PROEF

 

uitgebreide en leerzame wandeling door de wijngaarden van de Clos Sainte Appoline

domaine du Bollenberg

Westhalten

 

www.bollenberg.com

 

 

De Bollenberg is vooral bekend als de verzamelplaats van heksen. De chapelle des sorcières legt daar nog steeds getuigenis van af. In het hart van die Bollenberg, op enige afstand van dat kapelletje, ligt deze clos, op een hoogte van 300 m., op een bodem van kiezelachtig kalksteen.

 

Het is in 1887, dat de toenmalige eigenaren van het domein van de Bollenberg, de naam Clos Sainte Apolline introduceren. In 1945 nemen Eugène en Madeleine Meyer het domein over en zij handhaven de clos en de naam ervan. Alle cépages staan er aangeplant en worden onder de ‘clos’- naam verkocht.

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS