becht

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

Pierre & Frédéric Becht - Dorlisheim

laatste bezoek: zomer 2012

 

Dit is ook een van onze toevalsontdekkingen. De zeer vriendelijke eigenaar van ons huisje in Innersheim heeft voor ons bij aankomst twee kleine flesjes Pinot auxerrois van deze familie Becht klaargezet. Die bevallen zo goed, dat een bezoekje ons de moeite waard lijkt, en dat blijkt terecht.

 

Opa Camille, vader Pierre en zoon Frédéric hebben in drie generaties het domein uitgebouwd tot de huidige 20 hectares. De helft daarvan bevindt zich in Dorlisheim; de andere helft in het gehucht Stierkopf bij Mutzig. Deze laatste lieu-dit is met name door de koppige volharding van opa Camille tot ontwikkeling gekomen. Hij geloofde heilig in de mogelijkheden en krijgt uiteindelijk zijn gelijk. Ter gelegenheid van diens 90-ste verjaardag hebben ze speciaal Camille et le Stierkopf 2008 (6,10) gemaakt, een fruitige en kruidige wijn.

 

Frédéric heeft er lol in om ons veel te laten proeven. De wijnen zijn zeer vriendelijk geprijsd, de Crémant rosé (6,80) is om te smullen met heel veel frambozen en aardbeien, een klein pepertje en een aangename bubbel. De Pinot auxerrois 2009 (4,10) is zeker ook voor die prijs zeer aangenaam: een spetterend feestje van perzik, peer, witte bloemetjes, gecombineerd met een vetje en een mooie zuurgraad. Niet voor niets is Auxerrois een van de specialiteiten van Dorlisheim. Buiten de kaart om krijgen we ook nog de Pinot noir "333" 2007 te proeven. Nog niet te koop, wat eigenlijk wel jammer is, want alhoewel de nog wat harde tannines duidelijk maken dat de wijn nog wel wat jaartjes mag liggen, vertoont hij met z'n expressieve rode fruit, hout, tabak en vanille al veel potentie.

 

Een besliste aanrader !

 

 

terug naar PROEF

 

terug naar INTRO

 

 

 

Pierre & Frédéric Becht

26, Faubourg des Vosges

Dorlisheim

 

 

www.domaine-becht.com

 

 

 

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS