Jülg

de Vergeten Koningin Passie voor Elzaswijn

snuiven, slurpen en spugen

verslagen van onze proefbezoekjes

 

Jülg - Seebach

laatste bezoek: voorjaar 2011

 

Het heeft wel iets van het dorp van Asterix in het door Romeinen bezette Gallië; ze hebben ons bij de Cave Vinicole in Cleebourg verzekerd, dat alle wijnboeren in dit noordelijke gedeelte zijn aangesloten bij de coöperatie en dat er beslist geen zelfstandige wijnboeren zijn.

 

Welnu, in Seebach – dat overigens wel een beetje naar het oosten ligt - is de familie Jülg wel degelijk ‘indépendant’. Ze doen het nog niet zolang en ze hebben maar een kleine wijngaard, maar ze maken daar enkele mooie wijnen van, tegen (soms zeer) lage prijzen. Ik heb niet de indruk dat ze erg veel bezoek krijgen, want dat gaat eerst nog wat onwennig, maar als ze merken dat we serieus willen proeven, werken we gewoon zo ongeveer de complete lijst af.

 

De Auxerrois 2009 is een lichte, prettige wijn, grassig, hooi, wit fruit en een klein prikkeltje. Hun Gewurztraminer 2009 is een niet-aangemelde late-oogst, dus geen officiële vendanges tardives, maar het is mooie elegante wijn, met lychees, roosjes, iets kruidigheid en een dropje en eigenlijk nog relatief droog. Ook de Pinot gris 2008 en barrique is een officieuze VT, rokerig, vanille, wit fruit, specerijen; een mooie subtiele wijn ook. Het loont beslist de moeite deze ‘niet-bestaande’ wijnboer een bezoekje te brengen.

 

 

 

 

 

terug naar PROEF

 

Jülg

116, rue des Eglises

Seebach

 

 

 

COPYRIGHT © 2012 | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS